real time web analytics
menu

... de v.o.f. is samenwerken voor ondernemers

Voor ondernemers die samen een prachtig idee hebben is de Vennootschap Onder Firma de ideale oplossing. Soms heb je elkaar nodig om van een ondernemingsplan een succes te maken. Je vult elkaar aan en ieder is goed in het doen van zijn ding en samen vormt dit de ideale combinatie.

Als v.o.f. handelt u net zoals elke onderneming en heeft u te maken met een duurzame combinatie van kapitaal en arbeid, met als oogmerk het maken van winst. Het grootste voordeel van de v.o.f. is dat u als ondernemer samen met uw ondernemerspartner kan handelen en samen beslissingen neemt. Fiscaal gezien geeft de v.o.f. u de zelfde voordelen als bij de eenmanszaak en is dit vaak een stuk gunstiger dan de B.V. constructie. Daar in tegen zit er ook een verschil in de aansprakelijkheid tussen beide ondernemersvormen.

Vennootschapscontract

Administratiekantoor DMQ Administratie & Advies begeleidt en helpt u samen bij het starten van de Vennootschap Onder Firma. Daarbij zijn wij gespecialiseerd in startersbegeleiding en zullen wij u bij alle zaken waar u tegen aanloopt helpen, adviseren en ondersteunen. Zo dienen afspraken tussen de vennoten schriftelijk vast gelegd te worden in een v.o.f. overeenkomst. Hierin legt u de samenwerkingsvorm vast, ook neemt u de inbreng van iedere vennoot binnen de onderneming hierin op, zoals geld, goederen, arbeid en/of goodwill. Administratiekantoor DMQ Administratie & Advies helpt u met het opstellen van het vennootschapscontract.

Aansprakelijkheid binnen de v.o.f.

Als mede-eigenaar van een v.o.f. bent u met heel uw zakelijk, maar ook uw privévermogen aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Wat veel ondernemers niet weten, is dat omgekeerd, privé schuldeisers hun vorderingen ook kunnen verhalen op het vermogen van de onderneming. In de v.o.f constructie geldt dit ook voor elkaars schulden van elke vennoot. Dit zijn zaken die natuurlijk ten alle tijde voorkomen moeten worden. Administratiekantoor DMQ Administratie & Advies zal u hier in begeleiden om dit risico tot een minimum te reduceren.

Startersbegeleiding van DMQ

De adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies begeleidt u daarom dan ook van harte met het opzetten, ontwikkelen en uitbreiden van de v.o.f.. Mocht u nu de grote stap willen zetten neemt u dan gerust contact met ons op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier.

 

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.

Een maatpakket dienstverlening voor u

Ondersteuning voor bedrijven en particulieren met een pakket aan administratieve, financiële en fiscale dienstverlening, dat we voor elke klant op maat samenstellen. 

Voor uw financiële administratie en salarisadministratie

Meer over onze diensten

Wij bieden u de kwaliteit, betrouwbaarheid en service die u van uw boekhouder mag verwachten.

U kunt verwachten dat alles correct, tijdig en tegen een gunstig tarief verwerkt wordt. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Direct contact opnemen

Vertrouwd door onze klanten