real time web analytics
menu

... afdrachtvermindering loonheffing

U kunt op grond van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekering eventueel in aanmerking komen voor een afdrachtvermindering voor de loonheffing. Er zijn 2 soorten afdrachtvermindering waar u voor in aanmerking kunt komen:

  • Afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk
  • Afdrachtvermindering zeevaart

Het begrip werknemer

U kunt komt alleen in aanmerking voor de afdrachtverminderingen als u 1 of meerdere werknemers in dienst heeft binnen uw onderneming. Voor de afdrachtverminderingen is het begrip 'werknemer' anders gedefinieerd dan het begrip 'werknemer' voor de loonheffingen. Onder een werknemer wordt voor de afdrachtverminderingen verstaan:

  • Werknemers die bij u in echte dienstbetrekking zijn
  • De volgende werknemers met een fictieve dienstbetrekking komen ook in aanmerking
    • meewerkende kinderen
    • bestuurders van een coöperatie met werknemerszelfbestuur
    • gelijkgestelden

Afdrachtvermindering en u salarisadministratie

De afdrachtverminderingen is alleen van toepassen voor bovenstaande werknemers. De afdrachtvermindering wordt bij uw loonbelasting/premie volksverzekering verrekend. Uw salarisadministratie weet hier alles van. Natuurlijk kan administratiekantoor DMQ Administratie & Advies de volledige salarisadministratie voor uw onderneming verzorgen.

Om de mogelijkheden van de afdrachtsvermindering te onderzoeken en aan te vragen kan administratiekantoor DMQ Administratie & Advies u alle zorgen uit handen nemen. Wij kijken naar de mogelijkheden binnen uw onderneming en vragen de afdrachtvermindering loonheffing voor u aan. Daarnaast zorgt administratiekantoor DMQ Administratie & Advies dat de afdrachtvermindering op de juiste wijzen in de salarisadministratie wordt verwerkt.

Laat direct naar de mogelijkheden voor uw bedrijf kijken. Neem direct contact met ons op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier.

 

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.