real time web analytics
menu

... de WOZ-waarde, vaak te hoog

De WOZ waarde is voor iedere belastingplichtige van steeds groter belang. Zo wordt de WOZ-waarde gebruikt in de aangifte inkomstenbelasting om te bepalen wat uw woning waard is en hoeveel belasting u hierover moet afdragen. Daarnaast worden de gemeentelijke belasting geheven op basis van de WOZ-waarde van uw eigen woning.

Voor bedrijfspanden is de WOZ-waarde de fiscale grondslag om te kunnen afschrijven en is bij een tweede woning de WOZ-waarde doorslaggevend voor de waarde bepaling.

WOZ-waarde als heffingsinstrument

Zo wordt de WOZ-waarde een steeds belangrijker instrument om belastingheffingen te bepalen. Daarnaast stelt uw gemeente jaarlijks de WOZ-waarde vast op basis van haar eigen bevindingen en gegevens. Hierdoor ontstaan over de WOZ-waarde steeds vaker discussies, te hoog of te laag vastgestelde WOZ-waardes kunnen dan ook behoorlijke fiscale en financiële gevolgen hebben.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Bent u van mening dat uw WOZ-waarde te hoog of te laag is vastgesteld, dan kunt u altijd bezwaar maken tegen de WOZ-waarde bij u gemeente. De adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies kan u hierbij van dienst zijn met een goed gemotiveerd bezwaarschrift.

Neemt u gerust eens contact op met de adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak gebruik van het contactformulier.

 

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.

 

Een maatpakket dienstverlening voor u

Ondersteuning voor bedrijven en particulieren met een pakket aan administratieve, financiële en fiscale dienstverlening, dat we voor elke klant op maat samenstellen. 

Voor uw financiële administratie en salarisadministratie

Meer over onze diensten

Wij bieden u de kwaliteit, betrouwbaarheid en service die u van uw boekhouder mag verwachten.

U kunt verwachten dat alles correct, tijdig en tegen een gunstig tarief verwerkt wordt. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Direct contact opnemen

Vertrouwd door onze klanten