real time web analytics
menu

... de directeur-grootaandeelhouder of te wel de DGA

Binnen de ondernemingsvorm van de B.V. bent u als aandeelhouder vaak ook de directeur van de onderneming. Hierdoor ontstaat een bijzondere dubbelfunctie, de directeur-grootaandeelhouder (DGA). In de functie van DGA heeft u een bijzondere juridische, fiscale en verzekeringsrechtelijke positie. Door dat u als DGA ook als werknemer wordt gezien bent u fiscaal in dienst van de B.V., terwijl u veelal niet als werknemer wordt gezien voor de sociale verzekeringen.

Als werknemer van u eigen B.V. wordt er door de Belastingdienst wel een aantal eisen gesteld aan uw salaris. Dit houdt bijvoorbeeld in dat u ten alle tijden aan de salarisnorm moet voldoen van de DGA. Tevens heeft u als aandeelhouder van uw B.V. een aanmerkelijk belang voor de inkomstenbelasting

Administratiekantoor DMQ Administratie & Advies zorgt ervoor dat u als DGA uw salarisadministratie voor de B.V. op orde heeft en voldoet aan de DGA-norm. Daarnaast kijken wij jaarlijks naar de verdeling van winst, salaris en dividend, zodat u fiscaal het optimale bereikt tussen u en uw B.V..

Neemt u gerust contact met ons op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier en laat u informeren naar de mogelijkheden.

 

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.

Een maatpakket dienstverlening voor u

Ondersteuning voor bedrijven en particulieren met een pakket aan administratieve, financiële en fiscale dienstverlening, dat we voor elke klant op maat samenstellen. 

Voor uw financiële administratie en salarisadministratie

Meer over onze diensten

Wij bieden u de kwaliteit, betrouwbaarheid en service die u van uw boekhouder mag verwachten.

U kunt verwachten dat alles correct, tijdig en tegen een gunstig tarief verwerkt wordt. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Direct contact opnemen

Vertrouwd door onze klanten