real time web analytics
menu

Zwitserse bank gaat Belastingdienst informeren

Als tweede Zwitserse bank gaat Credit Suisse de Nederlandse Belastingdienst informeren over Nederlandse klanten. Al eerder deed UBS dit op last van de Zwitserse autoriteiten. Hiermee komt Zwitsereland het verzoek van Nederland te gemoed, over gegevens van eventuele Nederlandse zwartspaarders.

Hiermee lijkt het er op dat de Zwitsers het bankgeheim opgeheven en vermeende zwartspaarders niet meer veilig zijn in Zwitserland.

Duidelijkheid voor boekhouder, administratiekantoor en fiscalist

Met deze actie van de Zwitsers zijn klanten van boekhouders, administratiekantoren en fiscalisten gewaarschuwd. Van uw boekhouder, administratiekantoor en fiscalist wordt verwacht dat zij de aangifte inkomstenbelasting juist en naar waarheid invullen.

De boekhouder, administratiekantoor en fiscalist lopen vaak tegen een muur aan, als zij klanten vragen naar hun spaargelden in het buitenland. Nu zal daar geen ontkomen meer aan zijn en zal dit doorgegeven moeten worden aan de boekhouder, administratiekantoor of fiscalist.

Inkeerregeling en grote boetes

De Belastingdienst geeft nog wel de mogelijkheid om tot inkeer te komen en gebruik te maken van de inkeerregeling. Voor degene die geen gebruik hebben gemaakt van de inkeerregeling, zal bij vaststelling van het niet opgegeven vermogen grote boetes tot wel 300% worden opgelegd over het misgelopen belastinggelden.

Informeer tijdig uw boekhouder, administratiekantoor of ficalist

Heeft u hulp nodig bij uw aangifte inkomstenbelasting, of wilt u uitstel laten aanvragen voor uw aangifte inkomstenbelasting, dan kunt u altijd contact opnemen met de adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies door te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak gebruik van het contactformulier.

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.

Terug naar het nieuws overzicht                                                               naar de homepagina