real time web analytics
menu

Boehouder en administratiekantoor merken, steeds makkelijker krediet voor kleiner bedrijf

De kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf komt steeds beter op gang. De kans voor het verkrijgen van een lening als ondernemer is in het tweede helft van 2015 aanzienlijk toegenomen.Dit blijkt uit de Financieringsmonitor die minister Kamp (Economische Zaken) woensdag naar de Tweede Kamer stuurt.

Geen financiering nodig

Vooral voor middelgrote bedrijven is de kans dat een aanvraag voor financiering slaagt fors toegenomen. In de eerste helft van 2015 lag dit percentage nog op 64%, maar in de tweede helft van het jaar trok dit aan tot 89%.

Het kleinbedrijf blijft wat achter maar zit wel in de lift met 57% tegenover 51% in de eerste helft van het jaar. Het percentage bedrijven dat helemaal geen financiering nodig heeft steeg van 72% in de eerste helft van 2014 tot 82% aan het eind van 2015.

Minder vaak afgewezen

Kamp toont zich tevreden nu het tij lijkt te keren. „Het gaat de goede kant op. Bij een derde van de mkb-bedrijven stijgt de winst. Steeds meer ondernemers kunnen financiering krijgen. Ze worden minder vaak afgewezen door de bank en ze kunnen ook bij andere geldverstrekkers terecht”, aldus de VVD-bewindsman.

Terug naar het nieuws overzicht                                                               naar de homepagina