real time web analytics
menu

Kinderopvangtoeslag gaat in 2017 omhoog

Kinderopvangtoeslag

De kinderopvangtoeslag gaat in het jaar 2017 omhoog. Dit is goed nieuws voor de gezinnen met twee werkende ouders. Vooral de midden- en hoge inkomens profiteren van de hogere kinderopvangtoeslag. De lagere inkomens krijgen de kinderopvang al voor het grootste deels vergoed via de kinderopvangtoeslag.

Vanaf 2017 komt jaarlijks 200 miljoen euro extra beschikbaar voor de kinderopvang. De kinderopvangtoeslag voor ouders wordt met in totaal 136 miljoen euro verhoogd. Zo krijgen voortaan alle ouders minimaal een derde van de kosten van kinderopvang vergoed. Daarnaast gaat de maximum uurprijs voor de kinderopvanginstellingen omhoog. Ouders gaan er in de meeste gevallen op vooruit in 2017, afhankelijk van inkomen, aantal dagen opvang en het uurtarief. De meevaller zit tussen enkele tientjes tot ruim 900 euro. In totaal kosten deze maatregelen 180 miljoen euro per jaar

Kinderopvang kwaliteit moet omhoog

Volgens Minister Asscher: "Ieder kind heeft recht op een goede start en kinderopvang is daarbij essentieel. Als ouder wil je daarnaast je kind met een gerust hart kunnen achterlaten als je bijvoorbeeld aan het werk gaat. Met deze maatregelen maken we de kinderopvang van baby's en jonge kinderen nog beter, toegankelijker en betaalbaarder".

Nu is nog verplicht minimaal één beroepskracht per vier baby's in te zetten. Dat wordt straks één op drie. Ook krijgen baby's straks minder verschillende gezichten te zien: er komen twee vaste gezichten. Beroepskrachten krijgen meer mogelijkheden tot scholing. Deze maatregelen kosten 20 miljoen euro per jaar.

De kwaliteit van voorschoolse opvang wordt verder verbeterd door alle medewerkers recht te geven op coaching door een hbo-geschoolde pedagogisch medewerker. Daarnaast krijgt elk kind een mentor en zal de ontwikkeling van kinderen structureel worden gevolgd. Tenslotte wordt de ervaren regeldruk verminderd en wordt ervaring opgedaan met nieuwe vormen van toezicht.

Kinderopvang branche tevreden met verhogen kinderopvangtoeslag

Bovenstaande maatregelen zijn in goede samenwerking met de branchevereniging voor kinderopvanginstellingen, belangenvereniging van ouders (BOinK) en de vakbonden genomen. Bij veel kinderopvanginstellingen is de kwaliteit hoog. Door de maatregelen met genoemde belanghebbenden uit te werken en vast te leggen wordt de kwaliteit nog beter. Zo gaan dezelfde eisen gelden voor peuterspeelzalen en kinderopvanginstellingen. Op die manier kunnen ouders altijd vertrouwen op een goede opvang voor hun kinderen.

Kinderopvangtoeslag om hoog, heeft u vragen?

De kinderopvangtoeslag gaat in 2017 omhoog, wat voor gevolgen heeft dit voor uw? Heeft u vragen of wilt u uw kinderopvangtoeslagdoor neemt u gerust contact op met administratiekantoor DMQ Administratie & Advies door ons te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak gebruik van het contactformulier.

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.

Terug naar het nieuws overzicht                                                               naar de homepagina