real time web analytics
menu

Dit jaar ongeveer 8 miljoen aangifte inkomstenbelasting

De belastingdienst vraagt om de aangifte inkomstenbelasting

Dit jaar heeft de belastingdienst aan ongeveer acht miljoen Nederlanders gevraagd om aangifte inkomstenbelasting te doen. Ongeveer 8 miljoen mensen hebben dit jaar een uitnodiging ontvangen om hun aangifte inkomstenbelasting in te dienen.

Het gaat om ongeveer 6,8 miljeon particulieren Nederlanders die hun particulieren aangifte inkomstenblasting moeten indienen en om ongeveer 1,2 miljoen ondernemers die hun aangifte inkomstenbelasting met eventuele winstaangifte moeten indienen, zo meldt het ministerie van Financiën maandag.

Aangifte inkomstenbelasting indienen

Volgens bronnen bij de Belastingdienst kan er ook dit jaar vanaf 1 maart tot 1 mei aangifte inkomstenbelasting gedaan worden. Vanaf morgen (1 maart 2016) is het mogelijk om aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2015 te doen. Mensen krijgen dus ook dit jaar niet 1 maar 2 maanden de tijd om hun aangifte inkomstenbelasting zelf te doen.

Aangifte inkomstenbelasting en uitstel aanvragen

De mensen die op tijd uitstel aanvragen en dit ook krijgen, hebben nog de mogelijkheid om hun aangifte inkomstenbelasting later in te sturen. Vraag op tijd uistel aan voor het doen van u aangifte inkomstenbelasting. Of laat de adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies uitstel aanvragen voor uw aangifte inkomstenbelasting.

Vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting

Ook dit jaar heeft de Belastingdienst een groot aantal aangifte inkomstenbelasting vooraf ingevuld. Voor ongeveer zes miljoen mensen is de aangifte inkomstenbelasting volledig vooraf ingevuld. Bij de rest is de aangifte inkomstenbelasting het grotendeels al ingevuld. De aangifte-app is geschikt voor mensen van wie de situatie niet is veranderd.

De Belastingdienst verwerkt ruim 200 miljoen gegevens voor het van tevoren invullen van aangiftes. Het gaat onder andere om gegevens van inkomens, spaargeld, hypotheken en pensioenen.

Die informatie ontvangt de fiscus van onder meer van; werkgevers, banken, gemeenten, verzekeraars en onderwijsinstellingen.

In de spotjes en op reclameposters worden mensen opgeroepen om hun vooraf aangifte inkomstenbelasting te controleren en waar nodig aan te vullen. Iedereen die voor 1 april aangifte inkomstenbelasting doet, kan in junie antwoord verwachten.

Controleer altijd de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting aandachtig, of laat uw aangifte inkomstenbelasting verzorgen door de adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies.

Aangifte inkomstenbelasting digitaal

Dit jaar kan u de aangifte inkomstenbelasting nog zowel digitaal als op papier invullen. Vanaf volgend jaar dient u de aangifte inkomstenbelasting ditaal in te dienen. In 2015 heeft bijna 97 procent van de ingediende aangifte inkomstenbelasting 2014, hun aangifte inkomstenbelasting digitaal ingevuld en verzonden.

Mensen die hulp willen bij het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting, kunnen daarvoor op 37 locaties van de Belastingdienst terecht. Vorig jaar zijn ongeveer 138.000 aangifte inkomstenbelasting vanaf dergelijke locatie verstuurd. Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies.

De Belastingdienst heeft ruim 11,6 miljoen aangiftes inkomstenbelasting over het jaar 2014 binnengekregen. Dat was iet meer dan het aantal aangiftes inkomstenbelasting over de twee voorgaande jaren. Toen ging het om 11,2 miljoen aangiftes inkomstenbelasting.

Heeft u hulp nodig bij uw aangifte inkomstenbelasting, of vragen over u aangifte inkomstenbelasting, dan kunt u altijd contact opnemen met de adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies door te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak gebruik van het contactformulier.

 

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.

Terug naar het nieuws overzicht                                                               naar de homepagina